Host.bg или как ни вземат парите
Преди известно време реших да си прехвърля всички домейни в акаунта ми в GoDaddy. И така се стигна да трансферирам домейните регистрирани и администрирани от Host.bg. Отключвам един домейн sqa-bulgaria.info и пускам да се трансферира. Целия процес мина перфектно и след седмица той можеше да се администрира от GoDaddy. Всички това се случи преди около месец.
Не щеш ли, миналия ден получавам писмо от “най-добрата” хостинг компания в България – host.bg. Писмото съдържаше следния текст:
Здравейте,
Host.bg ви уведомява, че домейна sqa-bulgaria.info изтича след 30 дни и след 24.05.2008 няма да функционира. Доплащане може да направите от вашия административния панел на адрес http://admin.host.bg/ .
Информация, какво ще се случи, когато изтече домейна можете да получите оттук:http://faq.host.bg/load.php?id=HL495877
Ново 20 !!! Как така ще изтича, като е подновен преди месец и крайния срок е през 2009. Още повече те нямат никакви права над домейна, защото не го администрират те. Пращам обратно писмо, като им обяснявам, че вече не се администрира от тях и защо ми пращат тези неща. В същото време виждам как пощата ми се флуди от пренасочване на моя тикет от съпорт към администратори и пак обратно. Безотговорна работа. Отговорът бе:
Здравейте,
доменйна sqa-bulgaria.info е платен до 24 май 2008г. Актуална информация относно изтичането на домейна можете да проверите в Контролният панел на домейна -> Плащания.
Случва се домейните .info и .org като изтекът да ги пускат фалшиво с една година напред.
Приятен ден.С уважение,
Александър Чавдар.
Host.bg
Е тука направо ми кипна. Как така изтича, като на whois на домейна пише, че изтича през 2009 и няма нищо общо с host.bg. Не стига, че домейна не е техен, а те пак ма карат да им плащам. Ще ми вземат парите за тоя що духа.
Колко ли потребители са подвели по този начин и са им взели парите ей така. Много ми е чудно как “водещата” хостинг компания host.bg подвежда своите потребители. Честно да ви кажа, след тази случка никога повече няма да използвам услугите им. Имам още няколко домейна, който ще трансферирам и това е.
Ако не искате да си имате главоболия и неорганизираността на host.bg не ви ги препоръчвам за хостинг и домейн регистрация.
Виж услугите на FColor.bg ги ползвам от доста време и съм много доволен. Никакви ядове и мога да се подпиша с двете ръце, че предлагат качествени услуги. Същото се отнася и до HostBulgaria.com.







April 25th, 2008 at 11:18
Аз съм имал проблеми и със FColor … suport-ът им не е на ниво. Моите проблеми бяха с mail сървърът им!
Host.bg не съм ги пробвал заради много оплаквания от тях :)
NS1.bg ми харесаха доста, но се наложи да ги напусна понеже блогът ми ползваше много CPU и искаха да им плащам повече пари … дори един ден ми спряха сайта за това … което ме издразни много! Но мога да допусна, че в случая вината е моя
April 25th, 2008 at 11:28
Ще се опариш и ти от най-некадърната хостинг компания в България – host.bg. То само панела им като видиш и бъговете по него и няма да се върнеш вече там. Пробвай да добавиш повече от позволените FTP акаунти и гледая шоу.
Мен преди година и нещо ме преебаха с калпавия си хостинг, невероятния им ъптайм от 50%. Накрая им изгърмя харда за пощите и не можах да си прочета писмата от 3 важни запитвания. Те за огледални сървъри не са чували.
Накрая от 70 лева ми върнаха 40, а уж връщали 100%, ако не си доволен първия месец. Нямам коментар…
April 25th, 2008 at 12:09
Аз пък имам там един сайт от вече 3 години насам и нямам никакви проблеми. И съпорт и всичко, когато ми е трябвало са били на разположение и са помагали. За ъптайм също нямам забележки, нито за мейл.
В твоя случай явно просто не са разбрали, че домейна е трансфериран, което е напълно нормално (защо след запитването ти не са проверили кой регистратор отговаря за него е друг въпрос).
April 25th, 2008 at 12:15
Ами не знам как си доволен от FColor, явно си един от малкото или някаква реклама се опитваш да им правиш. А за хост.бг – абсолютно съм на мнение, че са най-некадърните в БГ.
April 25th, 2008 at 12:33
Ползвам услугите на няколко хостинг компании. От ФКолор и ХостБългария (съответно inbg.eu) не съм имал никакви проблеми. Вярно в началото контролния панел на ФКолор е доста объркващ, но се свиква.
Незаслужена реклама на никои не бих си позволил да направя ;)
April 25th, 2008 at 12:33
Тук се усеща някаква скрита реклама на … ;)
абре хора, много е лесно да направиш изводи – просто виж статистиките и ще ви стане ясно, че host.bg са си лидери и туй то!
винаги може да има проблеми с услугите, но като цяло щом драпат напред и държат над 50% от пазара, явно доволните хора са повече!
April 25th, 2008 at 12:36
@trifon: лидер, защото бяха от първите. Това не означава, че услугите им са качествени. Просто поднасят по такъв начин нещата – чист маркетинг.
Имаше време когато от сайта им се правиха чисти SQL инжекции и цялата им база можеш да достъпиш. Казано им е за проблема, а те и едно благодаря не изпратиха. Всичко беше коректно от наша страна…както и да е. Всеки прави пропусни, но най ме ядоса, че след първия майл като им обясних, че не се администрира от тях домейна, те пак продължиха да ме карат да си го плащам през тях. Те от това повече накъде …
April 25th, 2008 at 13:07
Странно, аз имам няколко сайта, хоствани в Host.bg и проблеми сериозни не съм имал с тях. Това от декември 2004 насам.
April 25th, 2008 at 13:09
host.bg са пословични с “компетентността” си .. за капак изгубих и два клиента отново заради “компетентността” им. Извода -> Никога повече!
Дали е скрита реклама или явна -> не ме вълнува. С HostBulgaria работя от няколко години и въпреки проблемите, които съм имал мога да ги похваля.
April 25th, 2008 at 14:23
Да, имахме сходен проблем с host.bg – след повече от седмица прехвъряне на тикети и спам от това движение в пощатата ни си взехме хостинг да друго място. Няма да го напиша, за да не каже някой че правя реклама на някого, но аз също повече не бих ползвал http://www.host.bg каквото и да става….
April 25th, 2008 at 15:16
Да, и аз съм на мнение , че са зле. Свързаността им е кофти и съппорта име кофти. Като става въпрос те да взимат пари може да звъннат 5 пъти, обаче като става въпрос за съпорт може да се размотават колкот си искат.
April 25th, 2008 at 17:32
Бизнес политика. Явно се чудят как да се отърват от клиентите си. Като че ли в Интернет няма достатъчно оплаквания от тях вече.
April 25th, 2008 at 19:31
Аз си ползвам за такива цели суперхостинг.бг и съм много доволен !
April 25th, 2008 at 20:40
Това какво показва whois не значи, че и информацията в счетоводния (Billing Software) на Хост.бг мисли по същия начин.
План за този домейн съществува в счетоводния модул и затова ти пращат фактура, просто трябва да се затвори, махни си кредитната карта от информацията за акаунта ти и няма да им платиш.
April 26th, 2008 at 0:08
@kalin4u : миналата година и аз изтръпнах , когато получих мейл със същото съдържание от тях. Много нелепа ситуация, чак се замислих дали не съм си внушил само, че саъм си трансфериал домейна.
@ph1x : много поздрави :)
April 26th, 2008 at 19:04
Аз ползвам хостинга и на host.bg и на fcolor.bg. С host-а не съм имал никакви проблеми за последната една година, а с fcolor.bg си имах доста – лош контролен панел, сривове средно веднъж на месец, проблеми с мейл съвръра. Обмислям да ползвам ICN.bg вместо fcolor.bg.
April 27th, 2008 at 12:53
ICN – не си го помисляйте, за жалост нямам право да кажа защо. Други от които съм доволен адски много са superhosting.bg. Никакви проблеми с тях вече 2 години и за всяка промяна или ъпгрейд те предупреждават предварително.
April 27th, 2008 at 22:52
След като един български доставчик ми съсипа домейна (просто забравили да го подновят), бях си платила навреме, прехвърлих всичко навън. Не ща и да чуя за български хостъри или регистратори повече.
Блогът ми се хоства в момента на американски сървър и се отваря по-бързо, отколкото когато беше на километър от нас.
April 30th, 2008 at 19:26
Преди 5 минути получих това от host.bg:
Нямам повече коментари по темата.